Sierappels

Sierappels

Wilt u sierappels kopen of wilt u ze zelf gaan kweken ? Dan kan Kwekerij van Dijk u van dienst zijn. Wij leveren zowel complete Malus concepten als losse sierappels. U kunt bij ons terecht voor verschillende rassen. Ook leveren wij aan zowel particulieren als bedrijven zoals tuincentra. Hieronder lichten wij de verschillende rassen toe.

Malus ‘Red Sentinel’

De Malus ‘Red Sentinel’ is een kleine appelboom. Tijdens de bloei is hij roze en wordt later wit. De boom heeft een mooi groen blad in de zomer en in het najaar wordt deze goudgeel. Tot december zullen er rode vruchten in de boom zitten. Van deze soort appelboom komen twee verschillende appels, sier- en consumptieappels. De sierappels staan bekend om hun mooie kleur.

De Malus ‘Red Sentinel’ kan een grote heester zijn of een kleine boom. Ze staan in het voorjaar mooi in bloei. In het najaar zitten er kleine gekleurde appeltjes aan. Deze appels zijn geen consumptieappels. De gevoeligheid voor schurft is verschillend per ras.

Malus Evereste

De Malus Evereste is een kleine boom met sierappels. Hij heeft een piramidale kroon die met de tijd gaat groeien. De stam en twijgen zijn donkerbruin en kaal. De bladeren zijn gelobd en blijven lang aan de boom zitten. De kleur is eerst donkergroen en wordt later geeloranje. Er zitten mooie grote bloemen in de boom in kleine bundeltjes. De knoppen zijn paarsroze en de bloemen openen helderwit.

De bomen zijn op veel plaatsen geschikt. Zo zijn ze in tuinen en parken te plaatsen. Als straatbomen zijn ze enkel te plaatsen in een plantstrook. De bomen groeien het beste op voedselrijke en niet te droge grond. De Malus Evereste heeft geen last van schurft en meeldauw.

Viburnum opulus Compactum

De Viburnum opulus Compactum is verkrijgbaar in ongeveer 150 verschillende soorten heesters en kleine bomen. Ze hebben allemaal een hoge sierwaarde, sommige soorten blijven groen en andere verliezen hun blad. Bij de meeste soorten bloeien er witte bloemen in. De plant van deze soort sierappels kan in korte tijd veel plaats innemen. In het voorjaar komen er bladen aan die vergelijkbaar zijn met die van een esdoorn. De bloemen gaan rond mei-juni bloeien.

Contact

Heeft u interesse in een van onze soorten sierappels ? Bent u op zoek naar meer informatie ? Heeft u nog vragen over onze sierappels ? Neem dan contact met ons op. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen. U kunt ook contact opnemen met ons door te bellen naar +31 (0)6 483 91 326 of te mailen naar info@kwekerijvandijk.nl.

sierappels

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)