Sierappel Malus

Sierappel Malus

Wilt u sierappels kopen of gaan kweken ? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten van Kwekerij van Dijk. Zo ook de sierappel Malus. Binnen deze soorten bieden wij ook twee varianten aan, de Malus ‘Red Sentinel’ en de Malus Evereste. Beide hebben verschillende soorten kwaliteiten. Ook zien beide soorten er verschillend uit. Hieronder zullen wij de tweede soorten toelichten zodat u een beter beeld krijgt welke soort het beste bij u past.

Malus ‘Red Sentinel’

De Malus ‘Red Sentinel’ is een kleine boom die tot december rode vruchten draagt. De boom bloeit eerst roze en wordt later wit. De bladeren zijn groen en veranderen in het najaar in goudgeel. Aan de boom groeien twee soorten appels. De ene soort is de sierappel Malus en de andere soort zijn consumptieappels.

De sierappel Malus wordt gekweekt voor zijn mooie kleur. Het kunnen kleine bomen of grote heesters zijn. Beide bloeien erg mooi in het voorjaar. In het najaar komen er kleine gekleurde appels aan. Dit is de sierappel Malus en is niet geschikt voor consumptie. Per ras is het verschillend hoe gevoelig ze zijn voor schurft.

Malus Evereste

De Malus Evereste is een kleine boom met de sierappel Malus. De boom heeft een piramidale kroon die groeit. De twijgen en stam zijn kaal en donkerbruin. De takstand is eerst spreidend, dit kan later nog veranderen naar iets meer doorgebogen. De bladeren verkleuren naar geeloranje en blijven in het najaar lang aan.

Naast de sierappel Malus bloeien er ook paarsroze knoppen in de boom. Deze worden als ze opengaan helderwit. Het zijn grote bloemen die in kleine groepjes verspreid over de boom bloeien. De boom is geschikt voor in plantsoenen, parken en tuinen. In een plantenstrook zijn ze ook geschikt als straatboom. De bomen groeien het beste op niet te droge en voedselrijke grond. De Malus Evereste zijn vrij van meeldauw en schurft.

Contact

Heeft u interesse in een van onze soorten sierappel Malus ? Bent u op zoek naar meer informatie ? Heeft u nog vragen over onze sierappel Malus ? Neem dan contact met ons op. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen. U kunt ook contact opnemen met ons door te bellen naar +31 (0)6 483 91 326 of te mailen naar info@kwekerijvandijk.nl.

Sierappel Malus

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)