Sierappel bomen

Sierappel bomen

Voor al uw sierappel bomen zit u bij Kwekerij van Dijk goed. Wij kweken verschillende soorten bomen en heesters. Alle soorten hebben verschillende eigenschappen en uiterlijke kenmerken. Zo kunt u bij ons terecht voor de Malus ‘Red Sentinel’, Malus Evereste en de Viburnum opulus Compactum. Wij leveren hiervan dan ook sierappels en sierappel bomen.

Malus ‘Red Sentinel’

De Malus ‘Red Sentinel’ is een kleine soort sierappel bomen. In bloei zijn ze eerst roze en worden ze later wit. De bladeren aan de boom zijn groen en kleuren in de herfst goudgeel. Tot december zitten er aan de bomen rode vruchten. Aan de bomen groeien twee soorten appels. De ene soort is geschikt voor consumptie. De andere groeit in de herfst en is enkel bedoeld als sierappel. Deze wordt gekweekt voor zijn mooie kleur. Per ras verschilt de gevoeligheid voor schurft.

Malus Evereste

De Malus Evereste zijn kleine sierappel bomen met piramidale vorm kroon. De bladeren zijn donkergroen en blijven lang aan de boom. In de herfst kleuren ze geeloranje. De twijgen en stam zijn donkerbruin en kaal. De bloemen in de boom zijn als knoppen paarsroze. Later als ze uitbloeien worden de bloemen helderwit. De Malus Evereste is een kleine boom die geschikt is voor in plantsoenen, tuinen en parken. Binnen plantstroken is hij zelfs geschikt als straatboom.

Viburnum opulus Compactum

De Viburnum opulus Compactum wordt ook wel Gelderse roos genoemd. Dit is een van de ruim 150 soorten van de Viburnum. Het is een heester waar mooie roomwitte bloemen in bloeien en vuurrode bessen aan groeien. De vruchten verschrompelen in de winter of worden opgegeten door vogels. Tot slot kunnen de bladeren in de herfst bordeauxrood kleuren. De Viburnum is er ook in allerlei andere soorten sierappel bomen. Deze hebben allemaal een hoog siergehalte door hun mooie bloemen.

Contact

Heeft u interesse in een van onze soorten sierappel bomen ? Bent u op zoek naar meer informatie ? Heeft u nog vragen over onze sierappel bomen ? Neem dan contact met ons op. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen. U kunt ook contact opnemen met ons door te bellen naar +31 (0)6 483 91 326 of te mailen naar info@kwekerijvandijk.nl.

sierappel bomen

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)