Gelderse roos

Gelderse roos

De sierappel Viburnum opulus Compactum wordt ook wel Gelderse roos genoemd en is verkrijgbaar bij Kwekerij van Dijk. Deze soort behoort tot het Viburnum geslacht. Deze wordt ook wel sneeuwbal genoemd. Naast de Gelderse roos hebben wij ook de sierappels Malus ‘Red Sentinel’ en Malus Evereste.

De Viburnum opulus Compactum

De Viburnum heeft wel meer dan 150 varianten heesters en bomen waarvan de Gelderse roos er een is. Alle soorten hebben een hoge sierwaarde door de bloemen in de plant of boom. De witte bloemetjes bloeien meestal in halve bolvormen, hier komt dan ook de naam sneeuwbal vandaan. De soorten hebben verschillende eigenschappen. Er zijn soorten die groen blijven of die hun bladeren verliezen.

De Gelderse roos kan in korte tijd veel plek innemen. Het is een heester die alle seizoenen door een bijzonder uiterlijk heeft. Ook is de plant een onderdak en voedselbron voor een aantal soorten vogels. In het voorjaar heeft de heester diepgroene bladeren die lijken op de bladeren van de esdoorn. In de periode mei-juni verschijnen er roomwitte bloemen aan de Gelderse roos. In de herfst gaan er aan de meeste soorten rode bessen groeien. Ook verkleuren de bladeren soms bordeauxrood. Als er nog vruchten aan de heester zitten, verschrompelen deze in de winter of worden ze opgegeten door vogels.

Contact

Heeft u interesse in de Gelderse roos ? Bent u op zoek naar meer informatie ? Heeft u nog vragen over een van onze sierappels ? Neem dan contact met ons op. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen. U kunt ook contact opnemen met ons door te bellen naar +31 (0)6 483 91 326 of te mailen naar info@kwekerijvandijk.nl.

Gelderse roos

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)